Aurora-metsän kuulumisia

Onepuun metsätiimi teki syksyisen matkansa Aurora-metsään, joka sijaitsee Lapissa, Tervolan kunnassa. Sää suosi metsätiimin jäseniä Patrikia, Jonia ja Markoa. Matkan yhtenä tarkoituksena oli tarkastaa puissa olevat nimikyltit ja linnunpöntöt sekä kiinnittää uusien puun omistajien kylttejä. Metsässä ollessaan metsätiimi bongasi useita lintuja, kuten närhiä ja kuulimme jopa hyvin uhanalaisen hömötiaisen kutsuäänen. Tämä oli erityisen ilahduttavaa koska hömötiaisen kannat ovat romahtaneet koko maassa huolestuttavan alhaiselle tasolle. Oli hienoa huomata että näin uhanalainen lintu kelpuuttaa asuinpaikakseen rauhallisen, luonnontilaisen metsämme. Aurora-metsän läheisyydessä oleskeli myös kaksi pohjolan ukkometsoa ja kaksi koppeloa (Tetrao urogallus urogallus). Metsästä löytyi myös hirven makuupaikka. Kaikki tämä vahvistaa sen minkä jo tiesimme entuudestaan: Aurora-metsä tarjoaa suojapaikan lukuisille eri eläinlajeille – pienille ja suurille.

Yksi matkan tavoitteista oli myös valokuvata ja videokuvata Aurora-metsää uudistetulle Onepuun nettisivulle. Tämä onnistui hienosti, ja sivullamme on pian aivan uutta video- ja kuvamateriaalia tästä kauniista metsästä syksyisessä loisteessaan.

aurora metsä

Vierailun aikana tehtiin myös tulevaa kevättä varten suunnitelma metsänhoidollisista tarpeista. Tämä on hyvin tärkeää, koska metsän puut voivat ja kasvavat paremmin, kun niillä on tilaa ympärillään. Liian tiheässä metsässä on puilla riski sairastua, esimerkiksi erilaisille sienitaudeille.

Metsätiimi havaitsi Aurora-metsän voivan erittäin hyvin ja metsä on valmis vastaanottamaan pohjolan talven.

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa