Käsityötä alusta loppuun

Onepuun puiden omistajat saavat omistus-sertifikaatin lisäksi kauniin, käsintehdyn nimikyltin omistamaansa puuhun. Se kiinnitetään luonnonystävällisellä hamppunarulla, joka ei vahingoita puuta. Nimikyltin tulee kestää haastavia luonnon olosuhteita, kylmästä kosteaan ja lämpimään.

Miten nämä olosuhteet otetaan huomioon nimikylttejä tehtäessä? Haastattelimme lyhyesti Metsätiimimme Markoa, joka tekee nimikyltit itse. Haastatteluhetkellä Markolla oli työn alla useita uusia kylttejä.
Uusien nimikylttien tekeminen alkaa sahaamalla kiekkoja koivusta ja hiomalla ne sileäksi. Kiekkoon kaiverretaan puun omistajan haluama nimi. Tämän jälkeen kylttiin poltetaan yksilöllinen pintakuviointi, ja se lakataan kolme kertaa. Tämän ansiosta kyltti kestää Lapin ankaria olosuhteita. Syksyisin kaikki metsän nimikyltit ja linnunpöntöt tarkastetaan sekä huolletaan tarvittaessa.

Onepuu kiekko 1 of 2

Onepuun perusarvoja ovat luonnonläheisyys, ainutlaatuisuus ja upeiden metsiemme suojelu. Ja tiedämme että jaamme nämä arvot lukemattomien muiden kanssa. Monet ovat saaneet suurta iloa siitä että ovat saaneet lähteä mukaan elvyttämään luontosuhdettaan ja suojelemaan metsiämme – puu kerrallaan! Haluatko sinäkin itsellesi jotain ainutlaatuista? Niin arvelimmekin. Klikkaa tästä verkkokauppaamme tai ota yhteyttä Metsätiimiimme. Hankitaan sinulle ekologinen lahja joka tuo iloa sinulle ja luonnolle!

Jaa tämä artikkeli

Lisää luettavaa